ANNELETTY SCHUMACHER
anneletty@solcon.nl
www.tuinenruimzicht.nl
 
 
Opgegroeid in een nest met zeer ambachtelijke ouders maakte ik al vroeg kennis met de vele facetten en vaardigheden op het gebied van hout- en textielverwerking. Waren het vroeger de textiele werkvormen, zo gebruikte ik in de loop van de jaren meer en meer andere materialen als beeldend middel.

Voor mij is het bezig zijn met kunst een avontuur en een uitdaging en daarbij is vooral het verhaal achter mijn werk de drijfveer geworden die het creatieve proces mogelijk maakt.
De thema’s die mij inspireren zijn vaak mensen, dieren en natuur. En dan niet zo zeer de figuraties, maar meer de abstracties, de emoties en de relaties die ik heb met deze onderwerpen. Ik experimenteer graag met uiteen lopende materialen die in mijn ogen een verhaal zouden kunnen weerspiegelen. Textiel, hout, papier, metaal, koper, perspex, spiegelglas, takken, polyester, kunststof (P.E.T.), giethars, zink, schuim, aluminium, latex, gips zijn materialen die ik in de loop der jaren heb gebruikt en probeer zo op een speelse en sprekende manier mijn idee te verwezenlijken.

De laatste jaren gaat de buitenruimte mij steeds meer boeien. Dat kan bijna ook niet anders als je in de “ tuin van Overijssel” woont. Ik ga steeds meer op zoek naar een verbinding tussen kunst en tuin. Ook het ontwerpen van tuinen blijkt voor mij evenzo een creatief proces te zijn en is voor mij een tweede passie geworden.

Zie voor verdere info www.tuinenruimzicht.nl